Saya diduga dengan kelahiran anak pramatang. Saya punya la sedih..Dahla kecik, kulit kedut2, gelap pulak tu. Tapi daya tak putus asa..Selepas 11 bulan akhirnya anak saya berubah menjadi…..

Slm admin. Sy nak share 1 benda. Hope benda ni bole bg semangat kat ibu2 yg lahirkan baby kecik mcm anak sy. Or bakal parents kt luar sana.

Mcmni Msa lahir berat anak sy 1.83 kg. Dia xmembesar dlm perut. Nk jd crita, allah uji lg dia kena demam kuning. Berat drop jd 1.7kg. Bsr patung barbie je min . Sy pnya la sedih sbb org tgk baby sy cam alien. Dhla kecik, kulit kedut2, gelap plk tu. Xla cm baby lain putih gebu. Sy sabo je ngn makcik2 bwg yg dtg melawat baby tu. Hahaa.

Pstu sy xgive up, sy jga waktu susu dia, bg dia tidur sckupnya, n plg penting sy elakkan dia nangis lama2. Sbb bila baby nangis bole kurgkan berat bdn dia jgk. Alhmdlh skrg anak sy nak masuk 11 bulan. (Birthday dia 26/12 nnti) . Dia byk berubah. Badan makin berisi. Klu dokong bole terseliuh jgk la bahu klu lupa bwk stroller or baby carrier.

So pd ibu2 or bakal ibu yg lahirkan baby premature or baby kurg berat badan, jgn give up, Jgn stress , jgn lyn apa org nak kata. Kita fokus ja bsr kan anak kita n pastikan anak sihat sokmo.

Nnti sy share lg tips2 utk tmbh berat badan anak. Tq min 🙂 kat sini sy sertakan skli gmba anak waktu dia lahir and gmba dia terkini. Sbb sy kesian, rmai ibu2 sedih bila anak diorg xckup berat badan. Again. Tq min.

 

Credit : Syadiyah Sajuddin via Dunia Mama Dan Si Manja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *